25 g gjær
3 dl vann
1 ts salt
5 dl sammalt hvete, grov
Havremel til passe smidig deig
Sett steikeovnen på 275 grader. Rør gjæren ut i lunkent vann. Ha i saltet og alt det grove melet. Rør inn havremelet til du får en blank og smidig deig. Jo mer mel du bruker, jo hardere blir baksten! Del deigen i 8 like store deler. Trill runde boller. Legg et håndkle over, og la dem stå til heving i 15 minutter.
Kjevle ut 4 av bollene til flate kaker, omtrent så store som en liten frokostasjett. Legg dem på stekeplaten, og sett dem inn i ovnen med det samme de er kjevlet ut. De siste 4 må du vente med å kjevle ut til like før de skal stekes, ellers vil de ikke blåse opp under steking. Stek pitabrødene omtrent 7 minutter i riktig varm ovn, til de er lysebrune og oppblåste.
Første forsøk: ikke alle blåste seg opp. kan være ovnen ikke var varm nok?
Måtte skjære forsiktig litt. De var nesten blåst opp inni, løst og lett å skjære de hule.
googlet litt, og fant denne:
http://veganmisjonen.blogspot.com/2010/06/oppskrift-hjemmelaget-pitabrd.html
Tenker jeg prøver denne neste gang. Ikke like grove, men de ser jo ut til å blåse seg opp :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar