søndag 14. august 2011

Pizzabunn, type hjemmelaget

Jeg har fått en request om å legge ut noe så enkelt som oppskrift på hjemmelaget pizzabunn.
Kjører på med en helt vanlig av mel+annet. Har ennå ikke testet å lage de proteinbunn/lavkarbobunnene som ligger ute på nett. De kommer.














Jeg bruker å variere pizzabunnen mellom tynn og litt mer knas i, eller litt tykkere og mer mettende.
Dette for en typisk langpanne

2.5dl lunkent vann - tynn bunn
eller
4-4.5dl lunkent vann - tykk bunn

1/2 pakke gjær (tørrgjær)
litt olivenolje (~2ss ca)
litt salt
litt pizzakrydder og andre krydder.
Blandet sammen dette først og lar det trekke så krydderet er gjennomtrukket. (Egentlig bare latskap, jeg går fra dette noen minutter.)









Ca 1 neve havregryn
diverse grovmel jeg finner i skapet.
Har ikke i så mye, 2-3 never kanskje, deigen skal fortsatt være våt og grøtete.
Deretter bruker jeg vanlig hvetemel/speltmel og heller i litt og litt og rører dette kraftig.








Når deigen begynner å få motstand er jeg forsiktig med å øke mengde mel og forbereder på å begynne å kna deigen.
Bruker da litt og litt mel og knar den godt i 5+ minutter. Viktig å legge kjærlighet i maten. (hvor er smileyene?)









Sett så dette til heving. Typiske oppskrifter sier: dett dette til med plast eller et forkle og sett lunt.
Jeg setter rett og slett bare bollen enten i microen eller kaldt komfyr. Da står det ute av veien og det står lunt.
For all del: IKKE skru på komfyren når dette står i... (been there done that, glemte meg)

Den kan vel heve i en minst 20 minutter. Jeg lar den lett stå lenge, da jeg lager den litt i forveien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar