Hjemmelaget proteinbar. Et kraftmåltid.
Redigert 28.01.2012 - endret mengde melk, og lagt til tips for smak.
1 bar gir ca ca:
580kcal
56g karbo
39g protein
20g fett
Oppskriften gir to slike barer, men man må gjerne dele den i flere deler for mindre porsjoner.
Denne består av havregryn, melk, proteinpulver, peanøttsmør. Jeg bruker BARE økologisk peanøttsmør til dette, da det er over 99% peanøtter og gjerne uten salt og sukker. Mills og lignende billige i matvarebutikk består typisk av 70-75% peanøtter og resten er en blanding av herda fett/transfett og andre skumleting.
Får denne på helsekost for rundt 34kr, verdt prisforskjellen.
Til verks:
1.2 - 1.44dl melk, tilpass litt selv etter hvor tørr/bløt bar som ønskes.
2.5 spoons med proteinpulver, sjokoladesmak anbefales
2ss peanøttsmør.
Rør dette sammen til en fin grøt.
4 dl havregryn tilsettes og røres godt inn.
Trykk massen i en bakepapirkledd liten påleggboks eller lignende, ha på lokk og la dette stå i kjøleskapet en halvtimes tid for å stivne.
Deretter skjær dette i passende mengde, pakk inn i bakepapir og hiv i fryseren og ta ut av fryseren før du drar på jobb/skole/whatever.
Redigert inn:
For ekstra smak så har jeg begynt å tilsette hakket mørk kokesjokolade. 1 ruter, ca 5g. holder fint til dette. Minimalt med ekstra kalorier, og man får noen smaksbomber her og der.
I tillegg kan man hakke litt nøtter, og drysse dette over rett etter man har presset røren i en beholder. Trykk så nøttene nedi for at dette skal holde seg på plass.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar